Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
ИЗКАЧВАМ ВЪРХОВЕ, ЗА ДА РАЗШИРЯ ХОРИНЗОНТА СИ.............
Автор: rosmistral Категория: Лични дневници
Прочетен: 205313 Постинги: 76 Коментари: 62
Постинги в блога от Януари, 2012 г.

Прочетох в някакво съвременно изследване, че преди да намерят мъжа на живота си, повечето жени са излизали едновременно с двама.

Дали съм открила мъжа на живота си, най-вероятно ще мога да кажа на внуците си, но това изследване определено ми върна мили спомени. Най-веселите истории от младостта ми са били свързани със ситуации, в които се влюбвах в двама, най-малко, едновременно.

Много е хубаво, защото животът ти става един такъв пъстър и вътрешната интрига, за която само ти си знаеш, те гъделичка толкова приятно, че въобще не издребняваш по отношение на онези мъжки неща, в които иначе се вторачваме и само ни изнервят.

Спомням си обаче и един сън от онези години, който беше истински кошмар - трябваше да давам пресконференция на всички мъже, които обичах едновременно и да им отговоря на въпросите "Защо" и "Как така?". Не се стигна до това да давам отговори, събудих се навреме. Е, вече нямам проблем да дам пресконференция.

Първа точка от дневния ред:

Защото, момчета, всеки от вас е уникален с нещо много специфично, което на мен ми е безумно интересно. И ме вдъхновява. Представете си само - актьорът, който тази вечер е на сцената специално за мен, докато другото ми гадже, журналистът се впечатлява "този колко яко играе, невероятен", как ме карат да се чувствам най-щастливата жена.

Защото и те се харесват. Може би ако и двамата знаеха, нямаше толкова да се харесват, но от тази позиция мога да видя истината - те се харесват, и аз ги обожавам. Талантливи и уникални хора са. Заради единия ставам културен репортер, заради другия пиша текстове, които много да му се харесат. И така раста професионално. Не от кариеризъм. От чиста проба любов.

Втора точка от дневния ред:

Защото, момчета, извинявам се, но дори когато много съм ви обичала, въобще не сте ми въздействали еротично по еднакъв начин. С някои от вас, направо ми беше трудно. Ей, така, любов е извирала от мен, чудесно ми е било да ви прегръщам, обаче първа чакра не иска да чуе за мъжката ви мощ и това е.

Не можеш да спориш. Може да се насилиш, но в крайна сметка сконфузено се измъкваш, че не знаеш какво ти става. А в същото време, от другия юнак ти потичат соковете, само докато го гледаш как си пали цигара и нямаш никакъв проблем нещата да се случат и прави до стената, ако трябва. Защото положението е спешно. И от извънредна важност.

Тънкият момент тук е, че ако хванеш вълната на извънредното положение, след това и другият е изстрелян в космоса. Е, може и да се зачуди какво точно е успял да направи, че така си полудяла от страст, но при всяко положение ще си припише заслугата, така че няма страшно. Нищо няма да заподозре.

Трета точка от дневния ред:

Защото колкото повече мъже едновременно харесваш в младостта си, толкова по-бързо и качествено се опознаваш. Ще приема, че ви е известен факта, че един за друг сме огледало. Особено, когато се влюбваме. И онова, което харесваме, и онова, което ни вбесява са наши собствени качества. Психиката ни е така устроена, че ако не притежаваме въпросните качества или недостатъци, не можем да ги видим у другия. И дори когато този факт е неосъзнат, влюбването е магията, която ни учи да ги приемем.

И не случайно след това, след този акт на приемане, сякаш се събуждаме и виждаме истинския човек. Този, който няма много общо с нас. В това няма лошо. Това означава, че сме приключили с един етап от акта на познание и приемане на себе си. Онова, което харесваме у другия, ни стимулира да го развием у себе си, а нещата, за които първоначално беснеем, но в крайна сметка обгръщаме с любов или безразличие, за да не ни дразнят много, са само и единствено наши кривици.

И именно затова тези прекрасни момчета, в които се влюбваме в младостта си (колкото повече, толкова повече), помагат да намерим път към собствената си цялост.

В този ред на мисли, резултатите от онова изследване имат известно основание. Нищо против да извървиш пътя си и само с един човек, но това поведение по принцип не е типично за един много голям период от човешката история.

Патриархатът не устиска много, ако гледаме на нещата глобално. Както и да е, мисълта ми беше, че е съвсем нормално да се кротнеш, когато вече имаш яснота коя си, какво харесваш, как точно го харесваш и с какъв партньор би ти било приятно да го споделиш.

Не бих нарекла този мъж, единствената любов, но при всяко положение човекът ще случи на жена, ако е имала шанс да опознае себе си чрез многото любови и да постигне целостта си.

Този материал е специално написан за Edna.bg от Михаела Петрова.


 ТОЗИ МАТЕРИАЛ ПРЕДИЗВИКА ГОЛЯМА ПОЛЕМИКА - ЖЕНИТЕ БЯХА "ЗА", МЪЖЕТЕ ЗАКЛЕЙМИХА ЦЯЛОТО ЖЕНСКО СЪСЛОВИЕ.........

Категория: Тя и той
Прочетен: 2447 Коментари: 2 Гласове: 4

                                          ПоЧАСОВА ЛЮБОВ                           

 

Случайно попаднах на едно предаване, в което зададоха въпроса какво е любов на 6-годишно момиченце. Отговорът й беше, че любов е когато се прибере в къщи и кученцето й я близне по лицето, въпреки че е било оставено цял ден вкъщи само!

За разлика от животните, ние разумните същества, сме свикнали да измерваме всичко около нас в мерни единици. Измерваме успеха в пари, красотата в килограми, вкуса в калории! Но как измерваме любовта?!

Все повече учени, писатели, или "почасови любовчии" се опитват да ни убедят, че любота трае 26 280 часа или, че само три години сме способни да обичаме един човек повече от самите себе си. С други думи първите 8760 часа минават в еуфория, следващите 8760 в опит да не бъдем егоисти, а през последните 8760 часа е минало достатачно време, че да опознаем партньора си, за да разберем, че сме способни да обичаме истински само себе си.

В крайна сметка се оказва, че любовта ни е скъпа и краткосрочна инвестиция с печалби, които задоволяват единствено егоцентричната ни природа, която измерва любовта от своя страна в секс. Защо ни трябват три години да разберем и после отново да забравим, че ние хората, от раждането ни сме егоисти и любовта ни често е почасово демонстриране на сила и надмощие над емоционалността на "любовника" ни?

Оказва се, че често любовта ни e просто запълване на празнина или потребност, която според учените се обяснява с химичните процеси в нашия мозък. Но нима тези процеси не започват от сърцето, където и свършват!

За мен любовта не се командва от разума, а сърцето управлява процесите в мозъка. Да, съгласна съм, че любовта е субективна, но времето е още по-относително.

Скоростта на движение е факторът, определящ какво ще е "нашето" време. Или с други думи, когато мислим винаги минава повече време, от времето, когато просто чувстваме. Затова, за да изпитаме любов не трябва да я измерваме във време, защото някои приемат любовта от сърцето, други мислят, че са по-умни от природата си, затова и часовникът им отброява най-истинското, на което сме способние ние хората - любовта.


Категория: Лайфстайл
Прочетен: 1992 Коментари: 1 Гласове: 7

           РАЗЛИКАТА МЕЖДУ СЕКСАПИЛ И ВУЛГАРНОСТ             

 

Жените хвърлят много усилия и пари, за да се почувстват красиви и секси и да замаят главите на мъжете.

Но често нещата излизат от контрол и вместо дамата да изглежда сексапилно, от нея лъха вулгарност.

Според Стив Уард - специалист в междуполовите отношения, както сам се нарича, и изпълнителен директор на агенция за запознанства, жените не бива да залагат на прекалено провокативния и мръснишки вид, ако искат един мъж да ги вземе на сериозно.

За Стив има много голяма разлика между това да заведеш една жена в спалнята и да я представиш на родителите си.

"За мен една дама, която се е облякла предизвикателно и вулгарно, отправя следното съобщение към мен - нямам особено голямо уважение към себе си, затова се опитвам да впечатля околните с разголеното ми тяло."

Уард определя мръснишкия външен вид като престаравене от страна на жената, докато сексапилът просто идва от вътре. Жените могат да изглеждат секси и в същото време уверени в себе си, интелигентни и сериозни, докато мръсниците не могат.

"Едни от най-сексапилните дами, които съм виждал, са носели обикновен потник и клин за йога, или памучна лятна рокля. Секси означава увереност и усмивка, а не дрехи и обувки", споделя Уард.



Категория: Изкуство
Прочетен: 1572 Коментари: 0 Гласове: 5
Търсене

За този блог
Автор: rosmistral
Категория: Лични дневници
Прочетен: 205313
Постинги: 76
Коментари: 62
Гласове: 2988
Календар
«  Януари, 2012  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Блогрол